Sfeer en faciliteiten

Het Northgo College ligt in hartje Noordwijk, op steenworp afstand van het strand.
Rondom de school is een mooi sportpark.

Het schoolgebouw

Het Northgo College is een lichte, schone en ruime  school met gezellige, goed geventileerde lokalen. In de brede gangen zitten de schoolvakken van één ‘domein’ bij elkaar. Zo is er de Nederlandsgang, de kunstgang, de mens & natuurgang, de mens & maatschappijgang, de moderne-vreemde-talengang en de wiskundegang. In het auditorium kunnen wat grotere bijeenkomsten worden gehouden zoals college’s, gastlessen en presentaties. Op de begane grond zijn de pauzegebieden: de aula en de beachclub. De kantine is in het Grand Café.

Een rondleiding

Sfeervolle school

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich thuis voelen. Daarom besteden wij veel aandacht aan het onderhoud en de sfeer in het gebouw. De brugklassers kunnen, als zij dat willen, hun pauzes houden in het speciale brugklaslokaal. Ook de examenklassen kunnen elkaar dagelijks ontmoeten in de examenpub. Leerlingen die dol op techniek zijn kunnen buiten schooluren terecht in het roboticalokaal. De bibliotheek is dagelijks rond het middaguur geopend. Onze leerlingen zitten bij goed weer graag in het zonnetje voor de school. Leerlingen uit  6 vwo hebben in 2021 een Tiny Forest aangelegd op het binnenplein.

Gezonde schoolkantine

Tijdens de schooldag zijn er twee pauzes.  De schoolkantine wordt beheerd door Van Leeuwen Catering Op Maat. Onze vaste kantinedame Tini is tussen 09:30 en 13:45 uur aanwezig. In de kantine zijn bijvoorbeeld gezonde broodjes met warm en koud beleg en diverse dranken te koop.

De kantine van het Northgo College heeft het predikaat Gezonde Schoolkantine en is in bezit van de gouden schaal. De gezonde schoolkantine is een initiatief van Het Voedingscentrum. Medewerkers van het voedingscentrum bezoeken jaarlijks de schoolkantine om te bekijken of de kantine nog aan de voorwaarden voldoet.

Sportpark

Het Northgo College staat midden op een mooi en ruim sportpark. De kunstgrasvelden van V.V. Noordwijk en de sporthallen worden volop door onze leerlingen benut. We maken daarnaast ook gebruik van de overige sportmogelijkheden die Noordwijk biedt: In de directe omgeving van school zijn het waterveld bij de hockeyclub, handbalvelden, korfbalvelden, het zwembad, het golfterrein, de tennisbanen en natuurlijk het strand!

Skillslab

Het technasium met het vak onderzoeken & ontwerpen (O&O) is een succes. Op het Northgo College volgen niet alleen havo- en vwo-leerlingen dit onderwijs, maar is er ook een variant voor de mavo. Deze leerlingen krijgen technologie en toepassing (T&T). O&O en T&T worden gegeven in het skillslab. Een supergave ruimte met een studio, een denktank, een atelier en een spannende machinekamer. Grappige krukjes, mooie verlichting en een presentatie-arena maken de ruimte helemaal af.

Op de 2e etage is een vleugel ingericht voor de overige bètavakken, met onder andere een compleet sciencelab.

Kunst en cultuur

Voor de vakken expressie en media & design zijn er mooie ateliers. Het Apple-lokaal wordt gebruikt fotobewerking, digitaal ontwerpen en mediaproducties. De lessen van de module dans worden gegeven in het auditorium. In het hart van de school ligt het muzieklokaal. Leerlingen die dat kunnen en willen kunnen ook buiten schooluren muziek maken of pluslessen muziek volgen.