Schoolloopbaan

Jouw schoolloopbaan

Op het Northgo College hebben de docenten oprechte belangstelling voor je. Als de docent goed weet wie jij bent en wat je kunt, dan gaat het leren beter.

Vanaf de brugklas

In de éénjarige brugklas zitten leerlingen bij elkaar in:

  • aparte mavo klassen
  • gecombineerde mavo/havo klassen
  • gecombineerde havo/vwo klassen
  • aparte vwo klassen

Wij willen dat je zo snel mogelijk op jouw niveau les krijgt. In de loop van het brugjaar wordt bekeken welk niveau het beste bij jou past: in een mavo-klas, een havo-klas of een vwo-klas.

Doorstromen

Op het Northgo College stromen veel leerlingen door van 4 mavo naar 4 havo. We zien ook dat steeds meer leerlingen doorstromen van 5 havo naar 5 vwo. Daarom besteden we veel aandacht aan de overstap om de overgang zo succesvol mogelijk te maken.
Nog voor de zomervakantie volg je een inhaalprogramma. Ook is er extra aandacht voor je in het jaar na je overstap.

Go for More! Het Plusdocument

Door in aanraking te komen met nieuwe dingen ontdek je soms iets waarvan je niet wist dat je het kon. Het Northgo College biedt veel extra’s. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de leerlingenraad, klassenvertegenwoordiger worden, of pluslessen volgen na schooltijd zoals programmeren, robotica of Lego League. Aan het einde van je schooltijd zetten wij die extra’s voor je in een zogenaamd Plusdocument. Dit is een certificaat dat je goed kunt gebruiken bij aanmelding voor mbo, hbo en universiteit en bij sollicitaties.

 

Eigenaar van je schoolloopbaan

Op het Northgo College willen we graag van jou horen hoe je ervoor staat. Natuurlijk monitoren wij jouw resultaten en zijn de mentor en de vakdocenten in het versterkt mentoren betrokken bij jouw voortgang. Maar we vinden het ook belangrijk dat je zelf weet wat je kunt en wat je wilt. Samen met je mentor, de docenten en je ouders onderzoek je bijvoorbeeld welke schoolvakken het beste bij jou passen voor nu en voor de toekomst. Gaat het een tijdje niet zo als je van jezelf gewend bent? Dan willen we graag dat je ook zelf aangeeft wat je nodig hebt om jezelf te verbeteren.

Actieve School

Het leren gaat beter als je gedurende je schoolweek een keuzemoment of een leuke activiteit hebt. Leerlingenraad, open podium, een schoolfeest of een sporttoernooi organiseren, het zijn zo maar wat voorbeelden van activiteiten op het Northgo College. Ook bezoeken we voorstellingen en musea en we kijken regelmatig achter de schermen van een bedrijf. Dit alles maakt leren afwisselender en uitdagend. Het strand ligt op steenworp afstand, logisch dus dat we daar regelmatig te vinden zijn!