Schoolgebouw

De Oase is een fijn leer- en leesplein

Schoolgebouw

Het Northgo College is een schone, lichte en goed geventileerde school met gezellige lokalen.
Tijdens de schooldag heb je twee pauzes. We hebben verschillende pauzegebieden: de aula, het Grand Café, de Oase en het brugklaslokaal.

Gezonde Schoolkantine

Je kunt je eigen meegebrachte lunch opeten, maar je kunt ook op school eten en drinken kopen. De keuken is geopend van 09:30 tot 13:45 uur. Er zijn bijvoorbeeld verse broodjes met gezond warm of koud beleg, panini’s en wraps. De catering hebben wij uitbesteed aan de firma Van Leeuwen

  • Onze kantine voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum.’
  • Onze cateraar brengt ieder jaar het aanbod en de uitstraling van de kantine in kaart met de Kantinescan. De uitkomst rapporteren zij aan het bestuur van het Northgo College

Ambitieverklaring Gezonde Schoolkantine

Richtlijnen Voedingscentrum

Speciaal brugklaslokaal

Onze brugklassers hebben een eigen pauze-lokaal. Dit is een gezellige ruimte, waar alleen brugklassers  komen. In de pauzes kun je hier lekker even bijkomen van de lessen, een spelletje doen of gezellig kletsen met andere brugklassers.

Kunst en cultuur

Er zijn mooie ateliers voor expressievakken zoals tekenen en beeldende vorming. Ons Applelokaal wordt gebruikt voor foto- en filmbewerking, digitaal ontwerpen en het voorbereiden van mediaproducties.

De Oase

Op de begane grond vind je “De Oase” Het is een fijn leer- en leesplein, waar je ook pauze kunt houden. Aangrenzend aan de Oase is de bibliotheek. De Oase als leer- en leesplein sluit aan op het taalbeleid van de school. Het Northgo geeft op een actieve manier aan begrijpend lezen en taalvaardigheid.

Sportpark

Het Northgo College staat midden op een mooi en ruim sportpark. De kunstgrasvelden van V.V.Noordwijk en de sporthallen worden volop door onze leerlingen benut. We maken daarnaast ook gebruik van de overige sportmogelijkheden die Noordwijk biedt. In de directe omgeving van school vind je het waterveld bij de hockeyclub, handbalvelden, korfbalvelden, het zwembad, het golfterrein en tennisbanen.

Skillslabs

Het technasium met het vak onderzoeken &ontwerpen (O&O) is een succes. Op het NorthgoCollege volgen niet alleen havo- en vwo-leerlingen dit onderwijs, maar is er ook een variant voor de mavo. Deze leerlingen krijgen technologie en toepassing (T&T). O&O en T&Tworden gegeven in de Skillslabs. Gave ruimtes waarin je op verschillende manieren kunt werken aan projecten. Op de 2e etage is een hele vleugel ingericht voor de overige bètavakken, met onder andere een compleet sciencelab.

Sfeervolle school

Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlinge nzich thuis voelen op het Northgo College. Daarom besteden wij veel aandacht aan hetonderhoud en de sfeer in het gebouw.