Eerste week

Vóór de start van het schooljaar ga je het een en ander voorbereiden.

 

In de eerste schoolweek komen de leerlingen op maandag op school om hun mentor en hun klas te ontmoeten. De rest van de week is er een aangepast rooster vanwege het introductieprogramma.

Introductieweek

Natuurlijk krijgen de brugklassers in de eerste week extra aandacht. Om het gebouw en de mensen goed te leren kennen doen ze een uitgebreide speurtocht door de school. Ook is er voor elke klas een extraatje in de vorm van een excursie of speciale activiteit. De introductieweek wordt afgesloten met een brugklasfeest op vrijdagavond.

Voor de klassen 2 tot en met 6 is er ook een introductie-activiteit om de band met de klas te verstevigen.

Checklist voor alle klassen

Wat moet je zelf regelen en wat regelen wij voor je?

  • Aan het begin van de zomervakantie ontvang je een brief met alle informatie over de start van het schooljaar en het programma van de eerste schoolweek.
  • Het boekenpakket bestellen wij voor je bij Van Dijk Schoolboeken. Voor het einde van de vakantie worden de boeken bij jou thuis bezorgd. Je hoeft hier niets voor te doen. Heb je een vraag over je boekenpakket? Stuur dan een e-mail aan: schoolboeken@northgo-college.nl.
  • Heb je je boekenpakket ontvangen? In de doos vind je een boekenlijst. Controleer aan de hand van lijst of alles in de doos zit.  Als er iets mis is, dan kun je dat in de eerste schoolweken melden tijdens de boekenspreekuren. Deze worden gehouden in de bibliotheek op de begane grond.
  • Tijdens de vakantie schaf je natuurlijk de nodige schoolmaterialen aan zoals: kaftpapier, een geodriehoek en een etui. Wat je nog meer nodig hebt lees je in de materialenlijst via de link hierboven.