T&T

Bij Technologie & Toepassing koppel je denken aan doen en combineer je theorie met praktijk. Je wordt als leerling serieus genomen want je gaat namelijk oplossingen verzinnen voor opdrachten die je krijgt van echte bedrijven.

Technasiumschool

In de brugklas en de tweede klas krijgen alle leerlingen op het Northgo College technologie & toepassing (mavo) of onderzoeken & ontwerpen (havo/vwo). Het Northgo College is een technasiumschool. Bij T&T ga je werken aan praktische opdrachten waarbij je oplossingen bedenkt voor bestaande vraagstukken. Je bedenkt bijvoorbeeld het ontwerp voor een speelbos of het ontwerp voor een tuin bij een hypermodern kantoorgebouw.

Opbouw T&T

In de brugklas en de tweede klas krijgen alle leerlingen het vak T&T. In de derde klas kun je T&T als keuzevak kiezen. In de vierde klas kun je examen doen in technologie en toepassing.

Waarom T&T

Er is een groot tekort aan technische vakmensen. Het is daarom belangrijk dat leerlingen vroeg in aanraking komen met de uitdaging van technische beroepen. Het Northgo College werkt samen met de stichting Sterk Techniekonderwijs in de regio Leiden-Duin & Bollenstreek aan een impuls om de aantrekkelijkheid van technische opleidingen en beroepen te vergroten.